2023. december 9., Natália

Riasztó

#húsvét #szondázás #rendőrségi akció

Országos szondáztatásra számíthatnak a sofőrök húsvétkor

Barna Benedek 2022.04.13. 14:56

Maratoni ellenőrző akciót jelentett be a rendőrség.

 

Országszerte közúti ellenőrzésekre kell számítani húsvétkor, a rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére koncentrálnak és szondáztatják a sofőröket – jelentette be Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője kedden Budapesten.

 

Az ezredes az MTI beszámolója szerint emlékeztetett, hogy tavaly nem ellenőrizték célzottan a járművezetőket húsvétkor. Mint mondta: úgy gondolták, a korábbi években annyiszor felhívták a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire, hogy már mindenki tudja, az alkohol és a vezetés összeegyeztethetetlen. (Tavaly a zondás igazoltatás elmaradását azzal indokolták, hogy 2020-ban jelentősen lecsökkent a személyi sérüléses balesetek száma, amit a közlekedők fegyelmezettségének, szabálykövetésének tulajdonítottak.)

szonda-police
Fotó: police.hu

Bár azt gondolták – tette hozzá Óberling József –, hogy "a társadalom elég felnőtt" ehhez, nem lett igazuk, nem lett kevesebb az ittas vezetések száma. Elmondta:

évente 1200 baleset történik ittas vezetés miatt, ez a balesetek mintegy 8,5-9 százaléka.

Ezért úgy döntöttek, hogy visszatérnek a klasszikus ellenőrzésekhez. A maratoni ellenőrző akció vasárnap 20 órától hétfő 20 óráig tart.

 

Óberling József figyelmeztetett: aki ittasan autóba ül, "orosz rulettet játszik", ittasan senki se vezessen.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló