2022. május 18., Erik Alexandra

Riasztó

#baleset #bíróság

Nyolc napon túl gyógyuló sérülések és félig lebénult áldozatok – Roppant figyelmetlenül vezetünk Heves megyében

Székely Zoárd 2022.01.25. 09:25

Három esetben emelt vádat az ügyészség.

Három elsőbbségi szabályszegés miatt bekövetkezett baleset ügyében emelt vádat a közelmúltban az Egri Járási Ügyészség:

 

Egy 61 éves férfi Nagyréde irányába tartott autójával egy járműoszlop első tagjaként, amikor lassított, mivel balra egy mezőgazdasági területre kívánt kanyarodni. Ezen manőver megkezdése során azonban figyelmetlensége folytán nem észlelte, hogy a járműve előzését egy korábban mögötte haladó autó már megkezdte, így a kanyarodás közben ütközött az elsőbbségi helyzetben lévő járművel.

Az előzésben lévő és szabályosan közlekedő autó sofőrje a balesetben 8 napon túl gyógyuló csigolyatörést szenvedett.

Egy másik ügyben a vádirat szerint egy bolgár állampolgárságú férfi 2019 júniusában járműszerelvényével a 21. számú főúton közlekedett Hatvan felé, amikor az M3-as autópálya Budapesti felhajtójának kereszteződésében balra akart fordulni, ám a kanyar bevételét figyelmetlenül kezdte meg, és nem adott elsőbbséget a vele szemben, szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A vétlen autós vészfékezésbe kezdett, ennek ellenére járműve elejével a saját forgalmi sávjában a vádlott által vezetett vontató jobb első részének ütközött.

A balesetben a személygépkocsit vezető sofőr 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, a szegycsonttörést és nyílt alkartörést szenvedett.

Az ügyészség a fenti két vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a figyelmetlen autóvezetőkkel szemben.

 

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat azzal a mátraderecskei férfival szemben, aki 2019 őszén, Pétervásárán, egy építőanyag telep udvarából akart kitolatni, ennek során azonban nem észlelte a mögötte elsőbbségi helyzetben haladó kerékpárost, akit a járműve hátuljával fellökött.

A balesetben a biciklis 8 napon túl gyógyuló, maradandó sérüléseket szenvedett, mivel a fél oldala részlegesen lebénult, továbbá beszédzavar, valamint memóriazavar is kialakult nála.

Az ügyészség ebben az esetben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló