2021. augusztus 6., Berta Bettina

Riasztó

#noszvaj #munkahelyi baleset #zúzódás

Acélrúd esett egy munkás fejére Noszvajon, a főnöke pénzbüntetést kaphat

Barna Benedek 2021.07.20. 10:59

A dolgozó 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett a munkahelyi baleset során.

 

Az Egri Járási Ügyészség egy munkahelyi baleset kapcsán foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádol egy 31 éves vállalkozót – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvő ügyész.

 

A baleset 2020. február 25-én reggel Noszvajon történt, a helyi idősek otthonának felújítása során.

A vádlott az alkalmazottaival együtt itt végzett szerelési munkálatokat az épület tetején, amikor onnan lecsúszott egy 8 milliméter átmérőjű köracél rúd, ami egy éppen arra haladó munkás fejére esett. A sértett ennek következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett.

Mindez a vádirat szerint azért történhetett meg, mert a vádlott – mint a villámhárító levezető szerelését végző cég felelős vezetője – nem tett intézkedést a leeső tárgyak elleni védelem kialakítására, amivel megszegte a vonatkozó miniszteri rendelet előírásait.

 

A járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki a terhelttel szemben és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, mintegy 150.000 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló