2024. április 17., Rudolf

Riasztó

#rendőrség #ittas vezetés #húsvét

Nemcsak a kölniben volt alkohol a hétvégén

Csarnó Ákos - police.hu 2023.04.11. 16:34

A rendőrök az ittas járművezetők kiszűrésére és a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak.

 

A Húsvéti időszakban jelentős forgalom volt tapasztalható vármegyénk közútjain. Sokan keltek útra a locsolkodás hagyományának hódolva, de sokan voltak olyanok is, akik a hosszú hétvégi pihenésük helyszínéül választották vármegyénket.

 

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása érdekében kiemelten kezelte a húsvéti időszakot. Ennek érdekében a rendőrök folyamatos ellenőrzést tartottak vármegyénk közútjain, melyen az ittas járművezetők kiszűrésére és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére fókuszáltunk.

Ennek eredményeként a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatban 108 esetben, az ittasság kapcsán pedig 26 esetben került sor rendőri intézkedésre.

A Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság 500 darab húsvéti autóillatosítót szerzett be, melyeket a közúti ellenőrzések során a szabálykövető járművezetők kaptak ajándékba. Az illatosító egyik oldala a biztonsági öv fontosságára, míg a másik oldala a józan közlekedésre figyelmeztető kreatív anyaggal lett ellátva. Az ellenőrzések során a rendőrök valamennyi járművezető figyelmét felhívták a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, illetve az ittas járművezetés veszélyeire.

 

A rendőri ellenőrzéseknek, és a megelőzési tevékenységnek köszönhetően vármegyénk közútjain a hosszú hétvégén csak egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló