2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#eger #lopás #kábítószer #vádemelés #garázdaság #egri járási ügyészség

Nem volt válogatós az Egerben garázdálkodó tolvaj: seprűket, irhabundát és bankkártyaterminált is lopott

Barna Benedek 2022.07.25. 13:48

A börtönviselt férfi most letartóztatásban várja büntetését.

 

Az Egri Járási Ügyészség a közelmúltban két olyan ügyben is vádat emelt, amelyekben a vádlottakat letartóztatták, amit akkor szokott a bíróság elrendelni, ha fennál a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés vagy az eljárás megnehezítésének a veszélye – derül ki az ügyészség hétfői, portálunkhoz is eljuttatott közleményéből.

 

Lopott, amit éppen tudott

 

Az egyik esetben az ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és több más bűncselekmény elkövetésével vádol egy 57 éves börtönviselt férfit.

Az illető 2021 novemberében Egerben, az egyik barkácsáruház bejárata előtt kihelyezett kalodából 34 darab cirokseprűt 68.000 forint értékben, az év telén az egri adventi vásáron egy ott árusító sértettől eltulajdonított egy 20.000 forintos irhabundát, idén február 23-án pedig a város egyik áruházának parkolójában felállított élelmiszer árusító stand pultjáról leemelt egy bankkártyaterminált, majd azzal távozott a helyszínről.

A férfi bűnlajstromához sorolták, hogy tavaly augusztusban az apja tulajdonában lévő személygépkocsi első szélvédőjét egy „Behajtani tilos” közlekedési jelzőtáblával törte be.

 

A rendőrök a bankkártyaterminál lenyúlását követően fogták el, még aznap őrizetbe vették, majd ügyészi indítványra a bíróság elrendelte a letartóztatását.

 

Az ügyészség mértékes indítványt tett az ügyben, mely arra irányul, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy a bíróság szabjon ki vele szemben 3 év 6 hónap szabadságvesztést és 4 év közügyektől eltiltást.

 

Késsel fenyegette a fiatalokat a díler

 

Egy másik ügyben a megyeszékhelyen működő járási ügyészség más bűncselekmények mellett tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy egri férfi ellen, aki már korábban többször került összeütközésbe a törvénnyel.

 

A most benyújtott vádiratból az ügyészéség azt emelte ki, hogy a férfi 2021 októberét megelőzően ismeretlen személytől kannabiszt szerzett meg és tartott az egri lakásában, melyből az ősszel többször is adott el különböző adagokat kiskorúaknak.

 

A vádlott október 22-én több kiskorú sértett társaságban taxival utazott lakcímére, ahol azután a fiatalokat a kocsiból kiszállva egy viperát elővéve bántalmazással fenyegette annak érdekében, hogy felmenjenek vele a lakásba. A sértettek ijedtükben eleget tettek a parancsnak, odafent aztán az ittas férfi "különböző késeket" vett a kezébe, majd rájuk zárta a bejárati ajtót. A fiatalok a lakást csupán a rendőrség kiérkezését követően hagyhatták el.

 

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság 10 év szabadságvesztést szabjon ki a vádlottal szemben és 10 évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló