2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#ügyészség #garázdaság

Nem tetszett a film, átváltott garázdába a részeg dulakodó


A garázdaságot a köznyugalom elleni bűncselekmények között szabályozza a Büntető Törvénykönyvünk. A köznyugalom megzavarására egyaránt alkalmas a személy ellen és a dolog ellen irányuló agresszív magatartás. Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A vád szerint a férfi tavaly májusban azért érkezett az egri Agria Parkban található moziba, hogy ott egy filmet megnézzen. A vádlott, mivel a vetítés előtt alkoholt ivott bekiabálással többször megzavarta a többi néző kikapcsolódását, amit szóvá is tettek a férfinak, aki erre további kiabálással felelt.

 

A film végeztével a nézők a parkoló felé haladtak az autóikhoz, mely során az ittas férfi másokba belekötött és velük verekedést provokált, majd a mellette elhaladó nőt meglökte. A nő védelmére kelt a párja, akit a vádlott megtámadott, dulakodni kezdtek, mely során a felek a földre kerültek. A cselekménynek a többi jelenlévő közbelépése vetett véget, akik lefogták az agresszív támadót.

 

A vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen.

 

Az Egri Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelet vádat a terhelt ellen. 

 

Az ügyészség a más szórakozását elrontó agresszív férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló