2023. március 21., Benedek

Riasztó

#katasztrófavédelem #földrengés #törökország

Négy Heves vármegyei tűzoltói is Törökországba utazott


 

A napokban erős földrengések rázták meg Törökország déli és Szíria északi részét. Törökország azonnal segítséget kért az unió tagállamaitól, amelyre más országok mellett Magyarország is reagált. Törökország a felajánlott magyar segítséget hivatalosan is elfogadta, így a magyar katasztrófavédelem azonnal elkezdte megszervezni egy mentőcsapat kiküldését Törökországba.

 

Magyarország hivatalos mentőcsapata, a HUNOR mentőszervezet 50 emberrel – köztük hatan a mentőszolgálat állományából – két személykereső kutyával, több tonnányi felszereléssel indult útnak Törökországba a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A katonai gép tegnap este szállt fel Budapestről és indult Törökországba, majd a csapat már kedd reggel 7 óra körül négy kamionnal és két autóbusszal Hatay felé elindult, ahol eligazítást kaptak a mentést koordináló helyi szervektől, és kijelölték számukra a műveleti területet. Hatay tartományban hatalmas volt a pusztítás, a tartomány központja Antakya város. A polgármester szerint csak ott több mint 1200 épület dőlt össze. A mentőszervezet eltűnt személyek utáni kutatásban és a romok alóli mentésben segíti a munkálatokat. 

 

A mentőcsapattal négy Heves vármegyei hivatásos tűzoltó is részt vesz a mentésben. Kormos László tűzoltó százados, Ughy László tűzoltó törzszászlós, Keskeny Attila tűzoltó zászlós és Bősze Balázs tűzoltó zászlós négy óra alatt összecsomagolt, elbúcsúzott szeretteitől és megérkezett a Budapesten kijelölt gyülekezési helyre. Az érintetteket az igazgató és parancsnokaik indították útba, szeretteik és tűzoltó bajtársaik pedig sok erőt, kitartást és sikeres mentést kívántak az elutazóknak.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló