2024. június 15., Jolán Vid

Riasztó

#ittas vezetés #bíróság #kékfény #ittas sofőr

Négy év alatt háromszor csíptek el egy részeg sofőrt Mezőtárkányban

Székely Zoárd 2021.12.06. 08:57

Ügyében most hozott ítéletet a bíróság.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta a Füzesabonyi Járási Ügyészség azt a 31 éves férfit, aki 2020. szeptember 18-án este Mezőtárkány belterületén közel sem józanul vett részt a közúti forgalomban a segédmotor-kerékpárjával mindaddig, amíg egy rendőrjárőr meg nem állította a Kossuth úton.

 

A férfit a Füzesabonyi Járásbíróság 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett. A vádhatóság álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítéletében alkalmazott, ám az ügyészi mértékes indítványtól lényegesen enyhébb büntetés nem alkalmas a törvényben meghatározott büntetési célok, vagyis az általános és speciális prevenció elérésére, konkrétan arra, hogy a társadalom védelme érdekében kellő visszatartó hatást gyakoroljon az elkövetőre, illetve másokra is.

A vádlottat négy éven belül harmadik alkalommal érték tetten ittas vezetésen.

Legutóbb emiatt 10 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott, azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy negyedszer is ittasan és a korábbi eltiltás hatálya alatt üljön motorra. Emiatt indokolt a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása, azonban az ügyészi álláspont szerint annak tartama meg kell hogy haladja a törvényi büntetési tétel irányadó középmértékét, vagyis az egy évet.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló