2024. április 20., Tivadar

Riasztó

#bíróság #garázdaság #zaklatás

„Megverlek, mint szódás a lovát" – fenyegette meg vitapartnerét egy férfi Lőrinciben, majd betörte a kerítéskaput

Székely Zoárd 2022.07.14. 09:14

Ne zaklass, ne hívogass!

A Hatvani Járási Ügyészség egy idősödő gödöllői férfi ellen emelt vádat zaklatás miatt azért, mert 2020 nyarától nagyjából egy éven át Hatvanban folyamatosan zaklatta telefonon a volt élettársát.

A férfi ebben az időszakban 2363 alkalommal próbálta felvenni a kapcsolatot a nővel, akinek több mint ezer kéretlen SMS üzenetet is küldött.

Az Egri Járási Ügyészség egy középkorú asszonyt azzal vádol, hogy nagyjából egy évvel ezelőtt egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül félelemkeltés céljából hangfelvételeket juttatott el egy másik nőhöz, akit becsmérlő megszólítások kíséretében azzal fenyegetett,

hogy „ravatalra teszi”, „szétpengézi”, a fején fog ugrálni, és még a lábát is eltöri.

A nő a zaklató megnyilvánulásokat egy álprofilról küldte ugyan, de a személyét a nyomozó hatóság így is be tudta azonosítani.

 

Egy népszerű közösségi oldalt használt zaklatásra az az 50 éves férfi, akit a Hatvani Járási Ügyészség zaklatás mellett garázdasággal is vádol. A vádirat szerint az elkövető 2020. augusztus 21-én Lőrinciben keveredett közlekedési vitába a sértettel, aminek rendezéséhez a helyi polgárőrök segítségét kérte. A konfliktuskezelés hatékonyságával azonban nem volt elégedett, ezért a közösségi oldalára kitett egy posztot,

amiben vitapartnerét azzal fenyegette meg, hogy „vadászni fog rá” illetve, hogy „megveri, mint szódás a lovát”.

A férfi másnap reggelre sem csillapodott le, ugyanis akkor elhajtott a sértett tóparti ingatlanához, ahol indulatos szavak kíséretében három ütéssel betörte a kerítéskaput.

 

A járási ügyészségek mindhárom ügyben pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló