2024. június 17., Laura Alida

Riasztó

#bántalmazás #busz #buszsofőr

Megütötte a Jászberény felé tartó busz sofőrjét az ittas utas – Így büntetné az ügyészség

Barna Benedek 2022.08.30. 18:55

Vádat emeltek a 66 éves férfival szemben.

 

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 66 éves férfival szemben, aki egy távolsági buszon ittas állapotban megütötte a sofőrt – tájékoztatta kedden portálunkat dr. Konkoly Thege László megyei sajtószóvivő ügyész.

 

A vádirat szerint az elkövető idén február 16-án az egri buszpályaudvaron szállt fel részegen a Jászberény felé közlekedő járatra, amire annak vezetője csak hosszas rábeszélés után engedte fel. A megértő sofőr hamar megbánta a nagylelkűségét, mivel az első ajtóhoz közeli ülésen helyet foglaló vádlott az indulást követően folyamatosan beszélt és magyarázott, amivel zavarta a járművezetőt, aki ezért egy közeli megállóban megkérte, hogy szálljon le a buszról.

Az ittas férfi ekkor felállt ugyan, de nem az ajtó felé indult, hanem a volánnál ülő buszvezetőhöz lépett és ököllel az arcába vágott.

A sértett erre védekezésül eltaszította magától, ami viszont az ő állapotában elég volt ahhoz, hogy kizuhanjon a buszból az utcára.

 

Az ügyészségi közlemény megjegyzi: a Büntető Törvénykönyv értelmében a megtámadott buszsofőr közfeladatot ellátó személynek minősül, és az ellene elkövetett erőszakos cselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. A járási ügyészség ennek figyelembe vételével arra tett indítványt a vádiratában, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre az erőszakos utast.

 

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló