2022. január 18., Piroska

Riasztó

Megrendítő VIDEÓBAN idézte fel a vele a történteket az Újpesten megkéselt rendőr

2019.11.30. 00:00

A járőr biztos volt benne, hogy meg fog halni, ezért telefonon elköszönt az édesanyjától.

 

Portálunk is beszámolt róla, hogy december 24-én reggel Újpesten egy zavartan viselkedő férfi minden előzmény nélkül késsel többször megszúrt egy rendőr őrmestert, akinek társa ezután lelőtte a támadót. A megkéselt rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtani. Azóta már jobban van, az intenzív osztályt is elhagyhatta.

 

Mint az Infostart év utolsó napján a BRFK munkatársai meglátogatták a 26 éves Pétert, akinek az édesapja is rendőr volt, és aki videón számolt be az állapotáról, valamint az őt ért támadás reggelén történtekről. Elmondta: reggel hattól este hatig dolgoztak volna december 24-én, és aznap ez volt az első esetük. A késszúrások után is minden pillanatra emlékszik, hallotta, hogy járőrtársa, a 23 éves Erika biztonságban van.

 

Felidézte, hogy eszébe jutott, a kinti hidegben máshogy dolgoznak az erek, ezért lesétált a földszintig. Közben látta, hogy milyen sok vér ömlik belőle, ezért folyamatosan hívta rádión a központot, hogy küldjenek mentőt, mert el fog vérezni. Amire leért, úgy érezte, hogy meg fog halni.

 

Emiatt én el akartam köszönni a szüleimtől, úgyhogy felhívtam édesanyámat a telefonomról. Annyit mondtam neki, hogy ne haragudj, meg fogok halni

 

– fogalmazott.

 

Az ezután történtek már nem rémlettek neki tisztán, úgy emlékezett, hogy átadta a kiérkező kllégáinak a rádiót és a kocsikulcsot. Ezután leült a kocsi mellé, és – arra az esetre, ha elájulna – levette a kabátját és a pólóját felhúzta, hogy lássák, hol van rajta a sérülés. Mint mondta:

 

Akkor jöttek a mentősök és a parancsnokom is, aki megtiltotta nekem, hogy meghaljak.

 

Az őrmester úgy vélte, egy vérző sebe van, csak utólag tudta meg, hogy összesen volt rajta 8-10 darab szúrás, több artériás is. Elmondása szerint az segített a legtöbbet, hogy nem hagyta el magát, hanem végig pörgött és gondolkodott, és a mentősöknek is folyamatosan beszélt arról, mit érzett. Végül a mentőben elájult, és a műtét után tért magához.

 

Amikor tudatosult bennem, hogy mi történt, akkor tudatosult az is, hogy nem haltam meg. Mindenhol csipogó gépek, satöbbi. Akkor már képben voltam és ott fordult át a gondolkodásom, hogy szerintem megúsztam

 

– emlékezett.

 

Bár vidékiek, ő Budapestre jött rendőrnek és szeret a BRFK kötelékében dolgozni, még a történtek után is ott akar maradni.

 

A videó végén járőrtársa és rendőr barátai üzentek az őrmesternek.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló