2024. április 15., Anasztázia Tas

Riasztó

#mezőkövesd #lopás #borsod-abaúj-zemplén megye #hangszer #gitár

Megfújták a mezőkövesdi rockzenész gitárját, aztán hopp, a tolvajtól is ellopták a hangszert

Kovács Dávid 2022.08.18. 12:22

A koncert után megfáradt gitáros fél percre sem tette le a hangszerét, egy élelmes biciklis fényes nappal felkapta és eltűnt vele. Csakhogy lecsapott a karma.

 

Hollywoodi vígjátékokba illő eseményekről számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon: a rendőrök eljárás alá vontak két férfit, akik közül az egyik Mezőkövesden ellopott egy gitárt, majd ismerőse később tőle tulajdonította el a hangszert.

 

gitár_0
Az ellopott hangszer (Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu)

 

Mondom, mi történt: egy mezőkövesdi zenész éppen koncertről tért haza otthonába múlt vasárnap, a déli órákban. Mivel több csomagja volt, ezért azokat nem tudta egy körben az otthonába vinni, így a gitárját és annak erősítőjét rövid időre a kapuban hagyta. Fél percet sem volt távol, ám mire visszatért a kint leparkolt holmijai máris eltűntek.

 

A gitáros másnap feljelentést tett, a rendőrök pedig két napon belül azonosították is az elkövetőt. A nyomozás során kiderült: a hangszertolvaj éppen arra biciklizett, amikor meglátta a gitárt és az erősítőt, ezeket gyorsan felkapta, majd hazatekert, és az ágyában rejtette el.

A gitár eredeti tulajdonosával szemben a tolvajnak azonban nem voltak nagyratörő álmai, nem játszani szeretett volna a hangszeren, esetleg különböző színpadokra állni, embereket szórakoztatni, művészi énjét kifejezni, hanem szimplán csak eladta volna a hangszert. Éppen ezért megmutatta egy sályi ismerősének, hogy segítsen neki az értékesítésében, akinek azonban megtetszett a portéka, ezért később tőle is ellopta a gitárt.

A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, az eltulajdonított holmikat pedig lefoglalták tőlük, majd azokat visszaadták a jogos tulajdonosának. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat nyomozást a mezőkövesdi és a sályi férfival szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló