2024. február 29., Elemér

Riasztó

#heves megye #ittas vezetés #kékfény

Még mindig részegen vezetünk Heves megyében

Székely Zoárd 2022.01.04. 09:10

Több ügyben is hozott döntést a bíróság.

A Heves megyében működő járási ügyészségek az utóbbi időben is több esetben emeltek vádat ittas sofőrök ellen.

 

A Hevesi Járási Ügyészség vádirata szerint egy kiskörei férfi 2021 szeptemberében a reggeli órákban lakóhelye egyik forgalmas útján ittasan vezette járművét, amikor a rendőrök igazoltatták.

 

A Hatvani Járási Ügyészség két, Ecséd településen elfogott ittas vezető ellen emelt vádat. 2021 szeptemberében egy 52 éves és egy 47 éves férfi ült ittas állapotban a volán mögé, így amikor velük szemben a rendőrök intézkedtek, akkor a szonda pozitív értéket jelzett.

 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat az ellen a 27 éves férfi ellen, aki 2021 októberében bujáki otthonából indulva Gyöngyösön közlekedett autójával, amikor egy közlekedési rutinellenőrzés során megállapítást nyert, hogy ittas állapotban van.

 

A vádhatóságok a fenti esetekben pénzbüntetés, valamint járművezetéstől eltiltás kiszabására tettek indítványt az ittas sofőrökkel szemben.

 

Végezetül szintén a Gyöngyösi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot az ellen a 35 éves nő ellen, aki 2021. május 5-én, Halmajugra belterületén kocsijával úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy a vezetés megkezdése előtt a pohár fenekére nézett. A nő ittasságánál fogva áttért a szemközti sávba, majd az árokba hajtott, melynek következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Mivel a vádlott korábban már volt büntetve, ezért az ügyészség elzárás büntetés kiszabására tett indítványt amellett, hogy azt is indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el az elkövetőt a közúti járművezetéstől.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló