2021. April 12., Gyula

Riasztó

#mátraderecske #könnyű testi sértés #egészségügyi dolgozó

Nem kért a segítségből: hasba rúgta a mentőápolót a részeg mátraderecskei férfi

2021.4.6. 11:9

Egészségügyi dolgozóknak nekieső dühöngők ellen emeltek vádat Heves megyében.

Az egészségügyi dolgozók a Büntető Törvénykönyv értelmében közfeladatot ellátó személyek, és a munkájuk során a sérelmükre elkövetett erőszakos cselekményeket a törvény szabadságvesztéssel rendeli büntetni - hívta fel a figyelmet Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, aki portálunkat két ilyen esetről is tájékoztatta.

 

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves mátraderecskei férfival szemben, aki 2020. október 6-án az esti órákra csúnyán lerészegedett, ezért ismerősei telefonon mentőt hívtak hozzá. A kiérkező mentősök rövid keresés után az utcán találták meg az ittas, több sebből vérző embert, akit egy dohánybolt előtt megpróbáltak elsődlegesen ellátni. A vádlott azonban nem hagyta ezt, kiabálni kezdett a sértettel, majd kiugrott a mentőautóból és megpróbált eltámolyogni a helyszínről, miközben hasba rúgta az őt visszatartani igyekvő mentőápolót.

 

Az Egri Járási Ügyészség egy másik vádirata szerint egy 21 éves nő 2020. november 10-én délután egy Egerrel szomszédos községben bántalmazott egy asszisztenst a gyógyszertárban. A vádlott előzőleg sorban állt az épület előtt, de már ekkor összeszólalkozott egy, a patikából távozó hölggyel, akin sértő kifejezésekkel kérte számon, hogy miért volt bent olyan hosszú ideig. Amikor a nő ezután bement a gyógyszertárba a sértett figyelmeztette őt, hogy sorban állás közben is illik megadni a tiszteletet másoknak. A vádlott erre őrjöngve kirohant az utcára, ott egy darabig nyilvánosan fenyegetőzött, majd röviddel később - az anyja kíséretében - berontott az épületbe, ahol a pult mögé lépett és két alkalommal tenyérrel megütötte azt az egészségügyi dolgozót, aki korábban jóindulatúan rászólt.

 

A járási ügyészség mindkét ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja az elkövetőket. A velük szemben benyújtott vádiratokban a vádhatóság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására, valamint a vádlottak pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló