2024. április 13., Ida

Riasztó

#gyöngyös #ügyészség #ittas vezetés #közlekedési baleset #egri járási ügyészség

FOTÓ – Már kora reggel részegen furikázott Gyöngyösön, több balesetet és maradandó fogyatékosságot okozott

Kovács Dávid 2022.07.07. 09:06

Amikor először karambolozott, segítségadás nélkül elhajtott, de percekkel később egy busznak is nekiment, az utasok közül többen megsérültek, a mellette ülő kiskorú teljes körű emlékezetkiesést szenvedett.

 

Maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat ez Egri Járási Ügyészség egy 24 éves férfi ellen, aki Gyöngyösön rövid időn belül több balesetet is okozott, közölte  csütörtökön a Heves Megyei Főügyészség.

 

gyongyos-autok-es-busz-logo-980x655
Fotó: Heves Megyei Főügyészség / Ügyészség.hu

 

A közlemény szerint a huszonéves férfi 2020. január 25-én már (vagy még?) kora reggel ittas volt, ennek ellenére nemcsak autóba szállt, hanem felvette egy kiskorú ismerősét. Részegsége miatt persze nem sokkal később hibázott: mikor egy frekventált kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy védett úton haladó autónak, a kocsik összeütköztek. A baleset után a férfi és utasa kiszálltak, majd kérdés nélkül azonnal visszaültek és sietve távoztak. A balesetet a vétlen autós könnyű sérülésekkel megúszta.

 

Néhány perccel később az ittas sofőr egy másik kereszteződésbe is elsőbbségadás nélkül hajtott be, emiatt egy menetrendszerinti busznak ütközött. A busz emiatt letért az úttestről, szalagkorlátnak és villanyoszlopnak ütközött, majd visszasodródott az úttest baloldali sávjába, ahol összeütközött a vele szemben közlekedő, az ügy másik – fiatalkorú – vádlottja által vezetett autónak.

Ebben a balesetben összesen heten sérültek meg, köztük súlyosan a balesetet okozó vádlott is. A férfi kiskorú utasa kétoldali állcsonttörést, valamint súlyos agysérülést szenvedett, ami teljes körű emlékezetkiesést okozott, ezt az ügyészség maradandó fogyatékosságként értékeli. Mint kiderült, a kiskorú utas nem volt bekötve.

A buszos balesetben érintett fiatalkorú sofőrről hamarosan kiderült, hogy egy elkötött autót vezetett, ezért ijedtében – a segítségadásról szintén megfeledkezve – elszaladt. Őt jármű önkényes elvétele miatt már jogerősen elítélték. Az ügyészség álláspontja szerint a balesetek azért következtek be, mert a férfi kiemelt, táblás elsőbbségi szabályokat szegett meg.

 

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában mindkét vádlott esetében mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a bíróság előkészítő ülésén beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. Az idősebb férfire négy év szabadságvesztést, járművezetéstől, valamint közügyektől való eltiltást kért, míg a fiatalkorúval szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló