2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#eger #rendőrség #felsőtárkány #kékfény

Majdnem elgázolt egy gyereket a kisteherautó egy felsőtárkányi zebrán – VIDEÓ

Székely Zoárd 2022.03.03. 10:29

Egerben is készült felvétel egy hasonló esetről, amikor balesetveszélyes helyzetet okozott az elmaradt elsőbbségadás.

 

Február 21-én délelőtt

Egerben, a Bástya úton egy személygépkocsi sofőrje a kijelölt gyalogos-átkelőhelynél szabálytalanul előzött, emellett nem adta meg a gyalogosnak az áthaladási elsőbbséget, balesetveszélyes helyzetbe sodorva őt.

police.hu azt írja, a rendőrök észlelve az esetet azonnal intézkedés alá vonták a gépjárművet vezető férfit, aki még a biztonsági övét sem használta. A sofőr ellen szabálysértési eljárás indult, valamint két hónapra eltiltották a járművezetéstől.

 

A másik eset még február 1-jén délelőtt történt Felsőtárkányban:

egy kijelölt gyalogos-átkelőhelynél egy gépjárművezető nem adta meg az éppen áthaladó gyalogos részére az elsőbbséget oly módon, hogy megállás és lassítás nélkül balesetveszélyes szituációt teremtett.

Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

A bejelentést követően a felsőtárkányi körzeti megbízott egy egri kollégájával együtt adatgyűjtésbe kezdett, melynek eredményeként sikerült pár órán belül azonosítani a gépjárművet vezető férfit. A szabálysértőt az Egri Rendőrkapitányság egy évre eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

 

A két esetről felvétel is készült, amelyeket feltöltöttek a rendőrség YouTube-csatornájára. A videón látszik, hogy a felsőtárkányi esetben tényleg csak hajszálon múlt a tragédia:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló