2024. július 22., Magdolna

Riasztó

#halálos baleset #m7-es autópálya #buszbaleset

M7-es buszbaleset: Horvátországban nyaraló magyar turistákat hozott haza a busz

Székely Zoárd 2021.08.15. 14:24

Két gyerek is volt az utasok között.

Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat

– mondta a hvg.hu-nak az M7-esen, hajnalban történt tömegbalesetben érintett autóbusszal külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa. A balesetben nyolcan meghaltak, 48-an pedig megsérültek.

Buszbaleset az M7-esen: 8 halott, 48 sérült

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben, közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított.

 

A férfi - aki a nevét nem árulta el - megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette.

buszbaleset-4
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

 

A helyszínelés és a műszaki mentés még a késő délelőtti órákban is tartott, az M1 helyszíni tudósításában pedig elhangzott, hogy a nyomok alapján

a busz nagy sebességgel kezdett az útról a leállósáv felé húzódni, ami arra utalhat, hogy a sofőr rosszul lehetett vagy akár el is aludhatott.

A lap azt is megtudta, hogy az M7-esen balesetet szenvedett Mercedes buszt csak bérelték, az nem az irodáé volt. 

 

A busz oldalán a beszámolók szerint a RoliTúra felirat volt olvasható. A RoliTúra egy utazásszervező honlap, a mögötte álló vállalkozás pedig a Volmer-Tours Kft. nevű cég.

buszbaleset-5
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

 

A RoliTúra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

 

Telex eközben elérte a RoliTúra alapítóját, Szabó Rolandot, aki közölte: a busz egy egynapos baskai túrán volt Horvátországban, az utaslista szerint 56 utassal, ebből két gyerek, két sofőr. Hozzátette: a munkatársai a helyszínen segítik a hatóságok munkáját.

 

 

Címlapfotó: MTI/Mihádák Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló