2023. december 8., Mária

Riasztó

#ügyészség #tolvaj

Luxusbűnözők: már akkor tudták, hogy a kenyér fog menni, amikor még nem volt ennyire drága!


A Füzesabonyi Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot két kompolti lakossal szemben - tájékoztatott az ügyészség szóvivője. A vád szerint az ötletgazda férfi 2021 márciusában a kerítésen átmászva bejutott a helyi Sütőüzem területére, ahonnan 2 zsák leselejtezett száraz pékárut vitt magával.

 

Amikor a korábban már büntetett vádlott-társa megtudta ismerősétől, hogyan lehet bemenni az üzembe ő is kapva kapott az alkalmon, és 2021 tavaszán többször bemászott a pékség területére, ahonnan 18 kg friss kenyeret és 18 zsák leselejtezett száraz pékárut tulajdonított el mindaddig, amíg tetten nem érték.

 

Ezen túl a fenti cselekmények értelmi szerzője 2020 év vége és 2021 év eleje között összesen 24 sértett sérelmére követett el vagyon elleni bűncselekményt a kompolti köztemetőben, ahol a sírokról letörte a kegyeleti emlékhelyeken található vázákat.

 

A vádhatóság mindkét vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló