2024. június 19., Gyárfás

Riasztó

#embercsempész #letartóztatás #illegális bevándorlás #erdőkövesd

Letartóztatták az Erdőkövesden elkapott csempészt, aki bő tucatnyi embert szállított a furgonjában

Barna Benedek 2022.08.04. 12:23

A moldáv férfi a rendőrségen beismerő vallomást tett.

 

Ügyészi indítványra letartóztatásba került az Erdőkövesden elfogott moldáv embercsempész – tájékoztatta az Egri Ügyeket csütörtökön dr. Konkoly Thege László megyei sajtószóvivő ügyész.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, kedd hajnalban a Pétervásárai Rendőrőrs egyenruhásai Erdőkövesden megállítottak egy cseh furgont, melynek rakterében több mint egy tucatnyi illegális határátlépőt találtak összezsúfolva, a Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint 14 felnőtt férfit és egy 11 éves gyermeket. A rosszullét határán álló személyek szír állampolgárnak mondták magukat.

embercsempészés1

A rendőrök a járművet vezető moldáviai állampolgárt őrizetbe vették, és ellene büntető eljárást indítottak csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettének alapos gyanúja miatt. A gyanúsítottként kihallgatott sofőr a rendőrségen beismerő vallomást tett.

embercsempészés2_0

Az ügyészség az eljárásnak ebben a szakaszában indítványozta a magyarországi lakhellyel nem rendelkező fiatal férfi letartóztatását, mivel esetében részben a szökésétől, részben attól lehet tartani, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb, hasonló bűncselekményeket követne el. A nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és a délelőtti órákban tartott távmeghallgatáson elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Az erről hozott végzés jogerős.

 

(Fotók: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló