2024. április 17., Rudolf

Riasztó

#fenyegetés #parlament #robbantás

Letartóztatták a bátonyterenyei nőt, aki többször is a Parlament felrobbantásával fenyegetőzött

Barna Benedek 2022.04.25. 16:38

Az első három alkalom után kihallgatták, de tovább fenyegetőzött, így végül őrizetbe vették, hétfőn pedig a bíróság elrendelte a letartóztatását.

 

A Salgótarjáni Járásbíróság ügyészi indítványra letartóztatta azt a 40 éves bátonyterenyei nőt, aki 2021 decembere óta négy alkalommal fenyegetőzött a segélyhívó vonalon a Parlament, illetve rendőrségi épületek felrobbantásával – számolt be hétfőn az ugyeszseg.hu.

 

Az ügyészségi közlemény alaján az első alkalom tavaly december 4-én, volt. Aznap délután a nő a 112-es segélyhívó telefonszámra telefonált, ahol a Vas megyei, szombathelyi hívásközpontba kapcsolták, mire a Segélyhívó Központ felrobbantásával kezdett fenyegetőzni. Az elkövető még ugyanezen a napon, este ismételten telefonált, ekkor azonban már a Parlament felrobbantásáról tett bejelentést.

pikrepo-com - parlament (1)
Fotó: pikrepo.com

Tavaly december 11-én a nő ismét telefonon fenyegetőzött: ezúttal azt mondta, hogy az országházat, illetve a Szombathelyi Rendőrkapitányságot is felrobbantja.

 

Április 22-én, azaz múlt pénteken hajnalban aztán újra a Parlament felrobbantásával fenyegetőzött a nő. A hatóságok átvizsgálták az épületet, és fokozott beléptetési rendet vezettek be, a bombafenyegetés azonban ezúttal is valótlannak bizonyult.

 

A bátonyterenyei nőt a korábbi alkalmak után csak kihallgatták, de miután ez nem tántorította vissza a további fenyegetőzéstől, a legutóbbi esetet követően őrizetbe vették. A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze indítványt tett a bűnismétlés megakadályozása érdekében a gyanúsított letartóztatására, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn el is rendelt, egy hónapra.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló