2024. február 25., Mátyás

Riasztó

#bíróság #rendszám

FOTÓ – Leszerelte az autó rendszámtábláját, majd részegen, jogsi nélkül árokba borult egy férfi Erk és Zaránk között

Székely Zoárd 2022.07.18. 09:29

Letartóztatásban van a parádés mutatványos.

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy erdőtelki nővel és egy pétervásárai férfivel szemben. A nő 2020 nyarán eladta az elől jól felismerhetően hamis,

házilag gyártott, fehér műanyagból készült és fekete szigetelő szalaggal kialakított betűkből és számokból álló, utóbb filccel kozmetikázott „rendszámtáblával” ellátott autóját a 37 éves férfinak,

aki a kocsival azután rendszeresen közlekedett mindaddig, amíg egy igazoltatás során a rendőrök Recsken le nem vették járművéről a hamisított táblát.

 

Az egyedi azonosító jellel való visszaéléssel vádolt elkövetőkkel szemben az ügyészség pénzbüntetést, illetve elzárást indítványozott a hamis rendszám elkobzása mellett.

 

Szintén egyedi azonosító jellel való visszaélés, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség egy más ügyben már letartóztatásban lévő 25 éves férfi ellen.

 

A férfi 2021 őszén megvásárolt egy német rendszámú személygépkocsit, amiről leszerelte annak egyedi azonosító jeleit,

majd a rendszámától megfosztott járművel 2021. október 31-én délelőtt ittasan kocsikázni indult Erk és Zaránk között a 3205-ös úton, ahol egy kézifékes forduló bemutatása közben elveszítette uralmát a jármű felett, és az árokba sodródva végül a tetejére borulva állt meg.

kézifék-LOGO
Fotó: Heves Megyei Főügyészség

 

A járási ügyészség a büntetett előéletű, a gépkocsiját totálkárosra törő, jogosítvánnyal sem rendelkező elkövetővel szemben két és fél év végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, továbbá a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől történő határozott idejű eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló