2024. április 20., Tivadar

Riasztó

#eger #kutya #állatkínzás #kutyaviadal

Kutyaviadal-szervezőkre csaptak le, Egerben is razziáztak a rendőrök (FOTÓK és VIDEÓ)

2021.03.03. 15:53

Négy helyszínen volt rajtaütés, huszonnégy állatot mentettek meg a viadaloktól.

Huszonnégy kutyát helyeztek biztonságba, miután a rendőrök állatviadal szervezőit fogták el Kistokajban, Egerben és Rakacán - számolt be szerdán a police.hu.

 

Mint írják, a Miskolci Rendőrkapitányság tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást D. József 50 éves kistokaji férfival és három társával szemben.

 

A gyanúsítottakat összehangolt akció során, négy helyszínen 2021. március 2-án Kistokajban, Rakacán és Egerben fogták el a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi és Támogató Alosztály, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A négy férfi azzal gyanúsítható, hogy elfogásukig állatviadalokat szerveztek, amelyekhez kutyákat is tartottak. Többek között 2020 végén, Kistokaj külterületén két kutyát ugrasztottak egymásnak.

A rajtaütés és a házkutatás eredményeként a rendőrök huszonnégy kutyát helyeztek biztonságos helyre Egerben és Miskolcon. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.

 

A rendőrségi honlapon az elfogásokról készült videó mellett közöltek néhány fényképet az állatokról és a viadalok helysznéről is. (Ha a képeket szeretné megnézni, javasoljuk, hogy kattintson a galériára, mert úgy az álló fotók is teljes egészükben láthatók!)

 

#GALLERY_35#

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló