2024. február 24., Szökonap

Riasztó

#katasztrófavédelem #viharkár

Közel száz segélyhívás érkezett kedd reggelig a hétfői vihar miatt


 

A hétfő délutáni felhőszakadás és heves zivatar miatt közel száz segélyhívás érkezett a Heves vármegyei műveletirányítási ügyeletre.

 

Verpeléten, az Ifjúság úton egy lakóház tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa, Poroszlón a templom lemeztetejét tépte le a szél. Egerben, Hatvanban, Adácson, Tarnaszentmárián, Parádon, Egerszalókon, Erdőtelken, Recsken, Szilvásváradon, Verpeléten, Füzesabonyban és Felsőtárkányban az erős szél fákat döntött ki, ágakat tépett le, melyek kerítésre, villanyvezetékre szakadtak. Számos eseteben a fák háztetőkre, valamint járdákra és közutakra dőltek, veszélyeztetve a gyalogosokat és a gépjárműves közlekedést. A vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói motoros láncfűrészekkel avatkoztak be és távolították el a kidőlt és veszélyesen megdőlt fákat, lehasadt faágakat, a kárfelszámolási munkálatok egész éjszakán át tartottak és kedd reggel is folytatódtak. 

 

Vihar után érdemes körbejárni az otthonunkat és felmérni a keletkezett károkat. Ha sérült a közműhálózat, értesítsük a szolgáltatót, azonban az elszakadt elektromos vezetéket ne közelítsük meg, ilyen esetben azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló