2023. december 9., Natália

Riasztó

#kórház #emberölés #kóros elmeállapot

Kóros elmeállapotúnak találták a férfit, aki halálra szurkált egy beteget a kórházi Covid-osztályon

Barna Benedek 2021.07.14. 18:10

Az ügyészség előzetes kényszergyógykezelés elrendelését kérte.

 

Portálunk is megírta, hogy márciusban egy 37 éves, kínai állapolgárságú férfi egy sebészollóval többször arcon és mellkason szúrta egy betegtársát az egyik VI. kerületi budapesti kórház intenzív Covid-osztályán. A szúrások az altatásban, lélegeztetőgépen lévő tanárnő a szemét és agyát is érintették, napokkal később belehalt a súlyos sérülésekbe. A férfi az őt megfékező ápolókat és biztonsági őrt is megpróbálta megszúrni, az utóbbit sikerült is neki.

 

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a külföldi férfi letartóztatását, majd azt újabb ügyészi indítványra 2021. július 16. napjáig meghosszabbította. A férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe került.

 

Az ugyeszseg.hu szerdán arról tájékoztatott, hogy időközben elkészült az elmeorvos szakértői vélemény, amely szerint a külföldi férfi jelenleg kóros elmeállapotú, és ebből adódóan fennáll a bűnismétlés veszélye. A törvényi szabályok miatt ezért a terhelt előzetes kényszergyógykezelésének elrendelése és elmeállapotának hosszabb szakértői megfigyelése szükséges és indokolt, ezért a Fővárosi Főügyészség erre tett indítványt a nyomozási bírónál.

 

Frissítés: A Fővárosi Törvényszék pénteki közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság legfeljebb hat hónap időtartamra – 2022. január 14-ig – elrendelte a férfi előzetes kényszergyógykezelését. Egyidejűleg megszüntették a terhelt letartóztatását és elrendelték elmeállapotának megfigyelését.

 

(Indexfotó: pexels.com - Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló