2021. november 29., Taksony

Riasztó

#kórház #támadás #olló

Sokkoló részleteket közöltek a Covid-osztályon meggyilkolt nőt ért támadásról

2021.03.18. 12:54

Közel harmincszor sújtott le a sebészollóval betegtársára a férfi.

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják meg hamarosan azt a 37 éves kínai férfit, aki múlt szombat egy sebészollóval több tucatszor arcon szúrt egy altatásban, és lélegeztetőgépen lévő másik beteget Honvédkórház intenzív Covid-osztályán – írja a 24.hu.

 

Gál Sándor rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője a police.hu-ra feltöltött videóban arról tájékoztatott, hogy a betegtársaira támadó kínai férfi bünteten előéletű, szakácsként dolgozik Budapesten, de magyarul nem beszél. Voltak olyan sajtóértesülések, melyek szerint a férfi drogfüggő volt és elvonási tüntei lehettek, ugyanakkor az alezredes szerint az eddig beszerzett bizonyítékok alapján pedig nem bizonyítható, hogy kábítószerfogyasztó. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja, hogy mi váltotta ki a férfinél a bűncselekmény elkövetését.

 

Az eset körülményeit részletezve Gál Sándor elmondta: egy ápoló hallotta meg egy női beteg segélykiáltásait, majd amikor belépett a kórterembe, akkor azt látta, hogy egy kínai férfi az egyik kezével fojtogat egy beteget, a másik kezével pedig a mellkasát üti. A kínai amikor meglátta az ápolót, akkor felkapott egy sebészollót, majd megindult felé.

 

Az ápoló kihátrált a folyosóra, majd különböző eszközöket vett magához egy másik ápolóval, hogy védekezzenek. A támadó aztán hirtelen bement a másik kórterembe, majd rátámadt a lélegeztetőgépen lévő tanárnőre.

Kitépte a lélegeztetőgépen lévő beteg szájából a csöveket, majd a kezében lévő ollóval közel harmincszor sújtott le az asszony fejére.

– mondta az alezredes.

 

 

A támadást követően a férfi kiment a folyosóra, majd rátámadt az időközben helyszínre érkező egyik biztonsági őrre is, akit meg is sebesített. Ezt követően földre teperték, majd átadták a kiérkező rendőröknek. A férfit azóta letartóztatták, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tartják fogva.

 

A videóban elhangzott az is, hogy az 54 éves asszony oxigénhiányos állapotba került a támadás után, ezért újra is kellett éleszteni. A tanárnő állapota kritikussá vált, majd szombat délelőtt meghalt.

 

A kínai férfival hamarosan újabb gyanúsításokat is közölnek majd. A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete mellett többek közt közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett bűncselekménnyel, és súlyos testi sértés kísérletével fogják majd meggyanúsítani.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló