2022. november 28., Stefánia

Riasztó

#ügyészség #borsod-abaúj-zemplén megye #borsodnádasd

Kocsmázás után, lerészegedve vertek belga nőket Borsodnádasdon

Kovács Dávid 2022.06.08. 10:23

Az egyiküket a földön rugdosták, ő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Még egy kerekesszékest is megrángattak.

 

Garázdaság és súlyos testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Ózdi Járási Ügyészség egy férfi és három nő ellen, akik részegen megtámadtak négy helyben élő külföldit Borsodnádasdon.

 

Az elkövetők ittasak voltak, ugyanazon a szórakozózóhelyen múlatták az időt, mint a négy belga bő. Miután hazafelé összetalálkoztak velük, a társaság tagjai közül többet bántalmaztak, egyiküknek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozva ezzel.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatása szerint a verekedők 2021. augusztus végén, egy nyári este, egy borsodnádasdi kocsmában részegedtek le. Ugyanitt szórakozott az a négy belga nő is, akiket a város lakosai csak a „belgák”-ként emlegettek, és egymással anya-lánya viszonyban voltak.

 

A belga nők késő este már hazaindultak, amikor az utcán szembe találkoztak az ittas elkövetőkkel, akik mondvacsinált okból beléjük kötöttek. Az egyik nő a kutyáját pórázon vezető belgát megkérdezte, hogy megsimogathatja-e az állatot, de ő ezt visszautasította. Ezután pénzt kértek tőlük, ám a kutyát sétáltató nő újra hárított.

Erre a három nő rátámadt, lökdösték, ütlegelték, testszerte többször megütötték. Közben a velük tartó férfi egy másik belga nőt ököllel megütött, majd amikor az a földre esett, rugdosni kezdte. A nő a kezeit maga elé téve próbált védekezni, a rúgások egy részét el is hárította ezzel. Közben két nő rátámadt a kerekesszékes nőre is, akit rángatni kezdtek. Az incidensnek az vetett véget, hogy egy autóval arra járó férfi rájuk szólt.

A férfi által bántalmazott nő a bal karjának ficamával járó nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, míg a kutyát sétáltató nő zúzódásos sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

 

Az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, tárgyalás nélkül.

 

 

(Indexkép: Borsodnádasd Város Önkormányzata / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló