2024. május 24., Eszter Eliza

Riasztó

#eger #ügyészség #testi sértés #vádemelés #kiskorú veszélyeztetése

Rendszeresen gyermekeik szeme láttára verte nejét az egri férfi, felfüggesztett szabadságvesztést kaphat

Barna Benedek 2021.07.13. 16:56

Vádat emeltek az agresszív férj ellen.

Az Egri Járási Ügyészség emiatt emelt vádat egy 34 éves egri férfival szemben, aki egyszobás lakásukban 2016 nyarától két pici gyermekük szeme láttára rendszeresen verte a feleségét, minek következtében az anya több ízben látható sérüléseket szenvedett – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

A vádirat szerint később a nő a kicsikkel elköltözött otthonról, de még így is gyakran ki volt téve férje agressziójának, aki megkereste őt és a gyermekek előtt fenyegette immár azért, hogy térjen vissza hozzá. Külső szemlélő számára nehezen érthető módon ez megtörtént, de az összeköltözés nem tartott sokáig, annak végeztével az asszony Budapestre távozott, ahol jelenleg hajléktalanként él.

 

A gyámhatóság a gyerekeket – akkor, amikor még az anyjukkal éltek – védelembe, majd – akkor, amikor már az apjukkal maradtak – nevelésbe vette, és nevelőszülőnél helyezte el.

A központi járási ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette mellett a felesége sérelmére megvalósított testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével is vádolja az elkövetőt.

A vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki a vádlottal szemben, továbbá

rendelje el a pártfogó felügyeletét, kötelezze a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére, és tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állhata.

 

(Indexfotó: unsplash.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló