2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#katasztrófavédelem #viharkár

Kidőlt fák, pincékbe betörő víz, vízbe rekedt autók a hétfői vihar mérlegén


Közel húsz beavatkozás történt a vihar miatt

 

A hétfő késő éjszakai zivatar miatt Heves vármegye tűzoltói kedd délelőttig csaknem húsz alkalommal avatkoztak be.

 

Egerben a Vadrózsa utcában, Felsőtárkányban a Napsugár közben, Gyöngyösön a Hunyadi János, a Laktanya, a Jószerencsét, illetve a Jászsági utcákban, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky körúton ingatlanok pincéibe, alagsorába tört be az esővíz, melyet a hivatásos tűzoltók szivattyúkkal távolítottak el.

 

Feldebrő, Mónosbél, Szarvaskő, Tarnaszentmária, illetve Nagyréde határában fák dőltek az utakra, az egri és a gyöngyösi hivatásos, illetve a bélapátfalvai önkormányzati tűzoltók láncfűrészekkel távolították el a forgalmat akadályozó fákat. Petőfibányán a Dobó István utcában és Gyöngyösön az Egri úton a járdára, Hatvanban a Balassi Bálint úton autóra, Gyöngyöstarjánban a Sósi-rétnél közterületre dőlt egy fa, a műszaki mentési munkálatok során a hatvani és gyöngyösi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

 

Gyöngyösön a Kassai úton két autó rekedt a híd alatt a vízben, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kitolták a járműveket a felgyülemlett esővízből. Vécsen több családi házba betört a víz, illetve a patak megemelkedett szintje veszélyeztette az ingatlanokat, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók három embert vittek ki otthonukból, akiknek lakhelyüket átmenetileg el kellett hagyniuk. 

 

indexkép: Katasztrófavédelem

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló