2022. január 26., Vanda Paula

Riasztó

#gyöngyös #kékfény #riasztó #autófeltörő

Kézzel feszegette ki a Suzukik ajtaját egy férfi Gyöngyösön, majd vitte, ami az autókban volt

Nagy Donát 2021.12.28. 09:53

Kihúzta a gyufát, így az ünnepeket előzetesben tölti.

Még pénteken indítványozták annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki néhány nappal karácsony előtt sorozatban tört fel gépkocsikat Gyöngyös belvárosában, írja az ügyészség.

 

A bíróság az ünnepek alatt megtartott ülésén harminc napra elrendelte a férfi letartóztatását.

 

A terheltet a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja, hogy december 21-én estétől másnap hajnalig összesen hét gépkocsifeltörést követett el, illetve kísérelt meg. Az egyik autóból megszerzett bankkártyát jogtalanul használta, azzal másnap reggel különféle élelmiszereket, szeszes italt vásárolt.

ajto
Fotó: Ügyészség

Az ittas férfi – egy kivételével – minden alkalommal ugyanazt a típusú járművet szemelte ki magának, mivel kézzel képes volt kifeszegetni az első ajtókat annyira, hogy a résen át benyúlva felemelje a zárgombot és bejusson az utastérbe. A feltört autókból leginkább aprópénzt lopott, de hozzájutott egy gondatlanul otthagyott pénztárcához is, amiben a sértett a személyes iratait és a bankkártyáját tartotta. Ez utóbbi készpénz helyettesítő fizetési eszköz többszöri jogosulatlan használatával a terhelt közel 20.000 forint kárt okozott a tulajdonosnak, míg az ajtófeszegetések folytán esetenként 25.000-60.000 forint közötti kár keletkezett, és ezzel több család életét megnehezítette az ünnepi készülődések során.

 

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a többszörösen büntetett gyanúsított esetében mind a bűnismétléstől, mind a szökésétől, vagy elrejtőzésétől alappal lehet tartani abban az esetben, ha szabadlábon marad. Ezért volt szükséges a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése még a szeretet ünnepén is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló