2024. július 25., Jakab Kristóf

Riasztó

#eger #heves megye #viharkár

Kettéhasadt, kidőlt fák, leszakadt ágak – Sok helyen okozott károkat a vihar Egerben és a környékén

Kovács Dávid 2022.06.09. 09:41

Még a csütörtök reggeli órákban is dolgoztak az egri tűzoltók.

 

Nemcsak az egri Bartakovics utcában – ahol néhány perc alatt öt autóra dőlt fa –, hanem a város és a megye további pontjain is károkat okozott a szerdai időjárás: az esti órákban az erős széllel érkező vihar összesen 11 helyen adott munkát a Heves megyei tűzoltóknak.

 

vihar-eger-agria
Autóra dőlt fa az egri Bartakovics utcában (Fotó: Agria TV)

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtök reggeli tájékoztatása szerint Egerben, a Vörösmarty Mihály és az Árpád utcákban egy fa kettéhasadt, illetve fák ágai szakadtak le az alattuk lévő autókra és távközlési vezetékre.

A Kisvölgy, Rayner Károly, Csákány, Homok, Telekessy István utcákban és Egerbakta határában az útra és a járdára, a Faiskola úton szalagkorlátra estek a viharos szél által leszakított nagyméretű faágak, a Veres Péter úton pedig egy lógó fűzfa ága veszélytette a járókelőket.

A város hivatásos tűzoltói és a Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport számos esetben az áramszolgáltató szakembereinek segítségével avatkoztak be, emelőkosaras járművel, kéziszerszámokkal, motoros láncfűrészekkel távolították el a forgalmat akadályozó faágakat és a veszélyesen megdőlt fákat.

 

Szilvásváradon a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a Miskolci úton láncfűrésszel daraboltak fel egy útra dőlt fát.

 

Csütörtökön a reggeli órákban az egri hivatásos tűzoltók még négy esetben avatkoztak be, Egerben a Remenyik Zsigmond, Koháry István, Nagyrét és a Hadnagy utcákban épületre és közterületre dőlt fákat távolítottak el. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló