2024. április 17., Rudolf

Riasztó

#kerékpár #bicikli #kékfény #riasztó

Kétszer is a biciklis húzta a rövidebbet az autóval való ütközés során Heves megyében

Nagy Donát 2022.02.23. 09:09

Néha a kerékpárosnak a sofőr helyett is vigyáznia kell.

Az Egri Járási Ügyészség közleménye szerint egy 42 éves nő még 2021 szeptemberében Hatvanban, a sűrű forgalmú Grassalkovich úton közlekedett autójával úgy, hogy a sértett kerékpáros nem sokkal mögötte haladt az úttesten kijelölt kerékpárúton. A hölgy jobbra kívánt bekanyarodni, de nem adta meg az elsőbbséget a mellette pedálozó biciklis részére, akit így elütött a járműve elejével. A baleset következtében a biciklis súlyos vállsérüléseket szenvedett.

bicycle-1869176_1280
Képeink illusztrációk, fotó: Pixabay

 

Egy másik esetben szintén egy figyelmetlen női sofőr okozott baleset, melynek elszenvedője ismét egy kerékpáros volt, ezúttal Egerben. Azt írják, hogy 2021. május 10-én a Kistályai útra egy húsipari cég telephelye irányából jobbra kívánt kikanyarodni az autós, aki a balról érkező forgalmat figyelve lépésben haladva előre behajtott az útkereszteződésbe. Neki jobbról viszont a kijelölt gyalog- és kerékpárúton érkezett egy kerékpáros, akit nem vett észre. A biciklis – aki amúgy menet közben telefonált, így csak egy kézzel fogta a kormányt – az ütközés elkerülése érdekében fékezett ugyan, de elesett. Ennek során borda és lapockatörést szenvedett.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló