2021. szeptember 16., Edit

Riasztó

#ittas vezetés #részeg

Két részeg sofőrnek is "fekete pontot" adna az egri ügyészség

Nagy Donát 2021.08.24. 10:58

Vádirat és mértékes indítvány legalább már van ellenük.

 

Az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt benyújtott vádirata szerint az 59 éves, közepes fokban ittas férfi 2021. április 18-án a délutáni órákban a 2506. számú úton úgy közlekedett autójával, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A vádlott Szilvásvárad felé haladt, amikor ittassága miatt jobbra letért az úttestről és egy betonpadkának ütközött. A balesetben csak a vádlott sérült meg.

 

A férfival szemben a vádhatóság pénzbüntetés és határozott idejű járművezetéstől eltiltás büntetések kiszabását indítványozta.

 

Szintén az Egri Járási Ügyészség emelt vádat az ellen a 61 éves nővel szemben, aki - annak ellenére, hogy már többször állt a bíróság előtt hasonló bűncselekmény miatt - rövid időn belül kétszer egymás után ismételten úgy ült a volán mögé, hogy előtte alkoholt fogyasztott. Az első esetben, 2020. június 4-én a vádlott súlyos fokban volt ittas, amikor az egyik egri áruház parkolójában úgy hajtott végre hátramenetet, hogy a kocsival az áruház rakodó rámpájára felhaladt, ahol a járművével fennakadt.

 

Ezután a vádlott 2020. június végén az esti órákban Egerben, a Maklári úton közepes fokban ittasan közlekedett járművel, amikor az intézkedő rendőrök igazoltatták.

 

Az Egri Járási Ügyészség 2 rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a notórius ittas vezető nővel szemben – amennyiben ő az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – a bíróság 1 év 8 hónap börtönt szabjon ki, és tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől, továbbá rendelje el a korábban kiszabott 1 év szabadságvesztés végrehajtását is.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló