2023. június 3., Klotild Pünkösd

Riasztó

#kisgyerek #kerecsend #égési sérülés #olaj

Megrótta az ügyészség a kerecsendi nőt, akinek a lánya megégette magát a konyhában

2021.03.26. 14:27

A forró olajba nyúlt bele a gyermek, amíg az anyja nem figyelt.

Nem került sor bírósági felelősségre vonásra azzal a fiatal nővel szemben, aki nem figyelt eléggé másfél éves kislányára, emiatt a gyermek a konyhában csúnyán megégette magát. Az ügyészség az anyát megrovásban részesítette – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

A nő a bűncselekménynek minősülő mulasztást nem sokkal 2019 karácsonya előtt követte el Kerecsenden, a lakásukon, ahol ebédet főzött, miközben gyermekét a tűzhely melletti asztalra ültette. Amikor az anya a frissen kirántott húst pakolta egy tálba, levette a szemét a kicsiről, és ez elég volt ahhoz, hogy a lányka óvatlanul belenyúljon a közelében hagyott, még sistergő, forró olajba. A kislány ennek következtében a jobb kezén I. és II. fokú égési sérüléseket szenvedett, melyek a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően nagy valószínűséggel maradandó fogyatékosság visszahagyása nélkül gyógyulnak.

 

Az anyát a rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki. A terhelt a kihallgatáson beismerte és megbánta a mulasztását. A cselekmény kapcsán az illetékes gyámhatóság védelembevételi eljárást indított, melyet végül megszüntetett, mivel annak során a családban nem tárt fel olyan egyéb veszélyeztető tényezőt, ami a védelembe vételt indokolta volna.

 

A nyomozás befejezését követően az ügy az Egri Járási Ügyészségre került. A vádhatóság a körülmények gondos mérlegelése után arra a megállapításra jutott, hogy az egyébként megfelelően nevelt gyermeke sérelmére megvalósított gondatlan magatartását megbánó, büntetlen előéletű elkövető cselekménye most, az elbíráláskor már olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy amiatt büntetés kiszabása vagy más intézkedés alkalmazása szükségtelen. Ezért a nőt az ügyészség megrovásban részesítette, amivel helytelenítését fejezte ki a jogellenes cselekmény elkövetése miatt, egyben felszólította az anyát, hogy a jövőben tartózkodjon mindenfajta bűncselekmény elkövetésétől.

 

(Indexfotó: pexels.com – képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló