2024. április 17., Rudolf

Riasztó

#bíróság #állatkínzás

Kegyetlen állatkínzás Kisnánán – Nem segített sérült, láncra vert kutyáján egy 43 éves nő

Székely Zoárd 2022.02.02. 09:09

Nem adott magyarázatot tettére a bíróságon.

Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség azzal a 43 éves nővel szemben, aki felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának.

 

A vád szerint a nő a kisnánai ingatlanán tavaly nyáron hónapokon keresztül egy másfél méteres vasláncra kötve tartotta a nagyjából két éves staffordshire terrier jellegű kutyáját.

kutya2-LOGO_
Fotó: Heves Megyei Főügyészség

Az állat nem rendelkezett azonosító chippel, és a kötelező veszettség elleni oltást sem kapta meg, ami jól jellemzi gazdája gondosságának hiányát.

A lánc felsértette a kutya bőrét, majd egy idő után a húsába hatolt úgy, hogy a végén lévő fém karabiner egészen a nyakába mélyedt. Mindezt látta a vádlott is, de nem segített a szenvedő állaton, nem vette le róla a láncot, és nem részesítette semmilyen ellátásban.

Az ebet 2021. szeptember 5-én délelőtt váltották meg szenvedéseitől a helyszínre érkező rendőrök, akik közreműködtek abban, hogy a kutya állatorvoshoz kerüljön.

Az ott elvégzett műtétek során sikerült csak eltávolítani az addigra már az állat húsába ágyazódott karabinert, majd az így megmentett házőrzőt egy állatvédő szervezet vette végül gondozásba.

A lelketlen nő a gyanúsítotti kihallgatása során sajnálkozását fejezte ki ugyan a történtek miatt, de magyarázatot nem adott a tettére.

 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja a nőt, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában, emellett vizsgálják annak feltételeit, hogy a polgári bíróság tiltsa el az elkövetőt az állattartástól.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló