2023. június 3., Klotild Pünkösd

Riasztó

#ügyészség #rongálás #családon belüli erőszak #tiltott adatszerzés

Kapcsolati erőszak, rongálás és tiltott adatszerzés – ezt hozta össze a válófélben lévő férj


 

Sorozatos bűncselekmények elkövetéséhez vezetett, hogy egy harmincas éveiben járó férfi nem tudta feldolgozni a feleségével történt szakítást a hevesi megyeszékhelyen. Ennek kapcsán büntetőeljárás indult ellene, melynek során a járásbíróság kényszerintézkedésként távoltartást rendelt el. A bírói végzés szerint a férfi több hónapon át köteles volt magát távol tartani válófélben lévő feleségétől, valamint annak lakóhelyétől. Az Egri Járási Ügyészség a nyomozás befejezését követően nemrég vádat emelt a bűnügy gyanúsítottjával szemben.

 

A vádirat szerint a családapa 2020 augusztusának egyik reggelén, majd karácsonykor is mind a lakásban, mind az utcán durván bántalmazta a feleségét, akinek több alkalommal nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

 

2020 szeptemberében a vádlott megrongálta az asszony ismerősének parkoló személygépkocsiját, melynek betörte a szélvédőjét, az egyik oldalablakát és a bal oldali visszapillantó tükrét. Ezzel a sértettnek több mint félmillió forintos kárt okozott.

 

Mindezek mellett a terhelt egy lehallgatásra is alkalmas GPS nyomkövetőt helyezett el felesége szobájában, ahol a készüléket a szekrény mögé, a falhoz ragasztotta. Ezzel a berendezéssel titokban és jogosulatlanul rögzíteni tudta a helyiségben elhangzott magánbeszélgetéseket.

 

A járási ügyészség az elkövetőt testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével, nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével és tiltott adatszerzés bűntettével vádolja, mely bűncselekmények halmazati büntetési tételének felső határa négy és fél évi szabadságvesztés.

 

A cselekményeit végül beismerő, és a zaklatással mostanra felhagyó vádlottal szemben a vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság – büntetővégzéssel – ítélje őt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint kötelezze az eljárásban felmerült bűnügyi költségek megfizetésére.

 

indexkép: MarsBars / Getty Images Hungary

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló