2024. július 20., Illés

Riasztó

#rendőrség #ügyészség

Kamuzott a rendőröknek, ő került bajba


A büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről hozott határozatot az Egri Járási Ügyészség abban a bűnügyben, ami egy 16 éves fiatal ellen indult hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt.

 

A megállapított tényállás szerint a fiatalkorú 2023. december 19-én reggel gyalogosan tartott az iskolába Egerben, egy, a Maklári hóstyán kiépített bicikliúton, amikor a figyelmetlensége miatt nekiment egy kerékpárosnak, majd elesett. Emiatt piszkosan, bicegve és sántítva érkezett a tanintézetbe, ahol a nevelőtanár kérdésére valótlanul azt állította, hogy azért néz ki így, mert az egri buszállomás aluljárójában nyolc ismeretlen személy bántalmazta.

 

Az iskola képviselője erre kihívta a rendőrséget. A kiérkező hivatalos személyeknek a fiú – tovább színezve a mesét – azt mondta, hogy az aluljáróban nyolc maszkot viselő ember támadt rá, akik megütötték, majd összerugdosták. A diák az igazságot csak a megindított nyomozás során tárta fel, a rendőrkapitányságon foganatosított kihallgatása során.

 

Mindezzel a fiatalkorú bűncselekményt valósított meg, melyet a Büntető Törvénykönyv akár két évi szabadságvesztéssel rendel büntetni vádemelés esetén.

A járási ügyészség a meggondolatlan kiskorú esetében nem emelt vádat, ugyanakkor egy évre elrendelte a pártfogó felügyeletét és magatartási szabályként előírta számára, hogy ez alatt igazolatlan hiányzás, engedély nélküli eltávozás, és késés nélkül eleget kell tennie a tankötelezettségének, valamint maradéktalanul be kell tartania az iskola házirendjét. Amennyiben ez megtörténik, egy év múlva sor kerülhet az eljárás megszüntetésére.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló