2022. május 17., Paszkál

Riasztó

#heves megye #rablás #betörés #fiatalkorú

Kamasz betörők, rablók és tolvajok járják Heves megyét, minden és mindenki célpont

2021.03.19. 08:56

Kapukóddal kifosztott társasházak Egerben, csoportos verés 15 ezer forintért Hatvanban, betörés iskolába Hevesen, lopás temetőből Erdőtelken.

Fiatalkorúak által elkövetett, vagyon elleni bűncselekményekről számolt be az Egri Járási Ügyészség. Az egyik vádirat szerint a már élettársi kapcsolatban élő két fiatalkorú tavaly több mint egy tucatszor lopott különböző dolgokat egy áruházlánc gyöngyösi üzleteiből. A pár rendszeres haszonszerzésre törekedve főleg parfümöket és más szépségápolási termékeket csent el a boltokból, összesen 164. 073 Ft értékben. A tevőleges elkövetésben a fiú járt az élen, az élettársa inkább csak segített neki.

 

Az ügyészség a két notórius bolti tolvajjal szemben kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, melyben a fiúval szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg a lánnyal szemben jóvátételi munka kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság az egyes szankciók tartamára rendelje el a vádlottak pártfogó felügyeletét is. A vádiratban az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság kötelezze kártérítésre az élettársakat.

áruház lopás (1)Egy 15 éves fiatal és felnőttkorú társa 2019 februárjában több egri társasházba jutott be a kapukód jogtalan használatával, majd az épületekben feltörték a közös tárolókat, melyekből sportbiciklit, ütvefúrót és egyéb kéziszerszámokat tulajdonítottak el. Az I. rendű vádlott emellett – egy gyermekkorú társa segítségével – 2020 elején több egri áruházból összesen 98 tábla csokoládét is meglovasított, melyeket azután közösen elfogyasztottak. A többrendbeli lopással vádolt, és jelenleg egy gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorúval szemben az ügyészség főbüntetésül felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

 

Egy, a bűncselekmények elkövetésekor 15 éves erdőtelki fiatalkorúval szemben az ügyészség tíz rendbeli lopás miatt emelt vádat. A kilenc vádpontot magában foglaló vádirat többek között tartalmazza, hogy a vádlott 2020 elején egy hevesi általános iskola osztálytermébe lopott kulcs segítségével több alkalommal is behatolt, majd onnan egyebek mellett készpénzt és cigarettát tulajdonított el. Egy másik vádpont szerint a kamasz 2020 áprilisában virágokat lopott az erdőtelki temetőből, melyekkel azután egy lányismerősének kedveskedett. Az elkövetővel szemben az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására és a pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

pikrepo ökölAz ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat három fiatalkorú elkövetővel szemben. A fiatalok 2019 decemberében az esti órákban Hatvanban beszélgetésbe elegyedtek egy férfival, akit váratlanul, minden ok nélkül durván ütni és rugdalni kezdtek, minek következtében a megtámadott könnyebb sérüléseket szenvedett. A banda tagjai a verés után közölték a férfival, hogy újabb és súlyosabb bántalmazásra számíthat, ha másnap reggel nem fizet nekik 15.000 forintot. Erre azonban már nem került sor, mivel a sértett lakóhelyén a rendőrség várta a pénzért ott megjelenő vádlottakat.

 

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy beismerésük esetén a járásbíróság 1 év 10 hónapi, 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki a három fiatalkorúval szemben, valamint a pártfogó felügyeletük körében külön magatartási szabályként írja elő számukra, hogy a próbaidő alatt konfliktuskezelő tréningen kell részt venniük.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló