2021. november 27., Virgil

Riasztó

#eger #ügyészség #testi sértés #kál #vádemelés #garázdaság #egerszalók

Ököllel rendezett viták Heves megyében: ilyen büntetés várhat a verekedőkre

Barna Benedek 2021.10.27. 14:40

Tettlegességig fajuló konfliktusok ügyében emeltek vádat szűkebb hazánkban.

 

Egy szerdai, portálunkhoz is eljuttatott ügyészségi közlemény szerint a közelmúltban több tettlegességig fajuló balhé miatt is vádat emeltek Heves megyében.

 

Előbb szóváltás, majd ütlegelés lett a közös italozásból

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatti bűnügyben az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott azzal a 61 éves büntetlen és a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben, aki 2021 nyarán Kálban

egy italbolt előtti italozás során szóváltásba keveredett egy másik férfival, akit dühében többször ököllel test szerte megütött és még a bolt előtti padot is ráborította.

A bántalmazott férfi az arcán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, azonban a könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

 

Ököllel akart pontot tenni a közlekedési vitára

 

Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette, kisebb kárt okozó rongálás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a 42 éves férfi ellen, aki 2021. április 19-én a déli órában Egerben

egy közlekedési konfliktust úgy rendezett le, hogy az autókkal történő megállás után a másik kocsi ajtaját – azt túlfeszítve – kinyitotta, majd kirángatta a sértettet a vezető ülésből, és őt ököllel többször arcon ütötte.

A sértett barátja megpróbált társa védelmére kelni, azonban a vádlott őt is megütötte és ellökte úgy, hogy annak a fején lévő nagy értékű napszemüvege is összetört. A járműben a dühöngő vádlott több százezer forintos kárt okozott.

 

A bántalmazás során az egyik sértett nyílt orrcsonttörést szenvedett, még a védelmére kelt társa 8 napon belüli könnyű sérülésekkel úszta meg a támadást.

 

Az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, továbbá arra is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az okozott károk megtérítésére.

 

Törtek az orrcsontok az előre megbeszélt verekedés során

 

Végezetül az Egri Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot három férfi ellen, akik 2020 februárjában Egerszalókon estek egymásnak. Ketten

előre megbeszélték, hogy egy verekedés keretei között rendezik le a vitájukat. Egyikük egy gázsprével szerelkezett fel, amire a másik fél egy fém autóemelőt vett magához. A verekedés során kölcsönösen ütlegelték egymást, majd a gázsprés támadó fojtófogást alkalmazva felülkerekedett társán.

Ekkor érkezett a helyszínre a harmadrendű terhelt, aki szétválasztotta a feleket, majd ő is ököllel bántalmazni kezdte a fojtásból épphogy megmenekült vádlottat. Utóbbi azonban időközben erőre kapott és többször megütötte korábbi ellenfelét, aki addigra már ájultan feküdt az árokban.

 

Az események során ketten is orrcsont törést szenvedtek.

 

Az ügyészség mértékes indítványt tett az ügyben, melyet 3, 2, illetve 5 év szabadságvesztésben határozott meg, sorrendben a fojtogatott, az elájult és végül a később csatlakozó vádlottak vonatkozásában. 

 

(Indexfotó: unsplash.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló