2024. június 15., Jolán Vid

Riasztó

#gyöngyös #fenyegetés #kés #sokkoló #polgármesteri hivatal #gázpisztoly

Fegyveres fenyegetőzés a gyöngyösi városházán: jogerősen elítélték a gázpisztolyos férfit

Barna Benedek 2022.02.10. 15:32

Beismerte bűnösségét a bíróságon.

 

Előkészítő ülésen született jogerős ítélet annak a férfinak az ügyében, aki tavaly nyáron felfegyverkezve ment be a gyöngyösi városházára, ahol aztán fenyegetőzni kezdett – tájékoztatta portálunkat Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

 

A férfi – aki korábban maga is az önkormányzat alkalmazottja volt –, 2021. június 16-án a helyismeretét kihasználva jutott el a polgármesteri titkárságra, ahol azzal fenyegetőzött, hogy megöli a polgármesterrel együtt a teljes városvezetést, valamint végez a Járási Hivatal vezetőjével is, amiért nem folyósítanak számára segélyt. Azt mondta: arra is felkészült, hogy önmagával is végez.

 

A fenyegetőzés közben jól láthatóvá tette az oldalán hordott gázriasztó pisztolyt, illetve a nadrágzsebében tartott nagyméretű konyhakést. Az odahívott városrendészre rá is fogta a pisztolyt, amelyet végül nem sütött el. A hivatali dolgozóknak aztán sikerült megnyugtatniuk, majd a kiérkező rendőrök segítségével lefegyverezték a férfit, akinek a ruhája zsebéből a kés mellett egy elektromos sokkoló is előkerült.

gyöngyös-ph-fenyegetes
Rendőrautók sorakoznak a városháza előtt (Kép forrása: Gyögyösi TV / Facebook)

A bíróság közlése szerint a férfi a csütörtökön megtartott előkészítő ülésen a bűnösségét a vádirattal egyezően beismerte, ezt követően a bíróság a tárgyalást kitűzte és azt nyomban megtartotta. Az ügyészség képviselője a végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett eredetileg előterjesztett indítványát az előkészítő ülésen visszavonta, és a tárgyaláson tett végindítványában a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. A bíróság a vádlott tárgyaláson tett, megismételt beismerő nyilatkozatát elfogadta.

 

Mindezek alapján

a bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és 2 év börtön fokozatú szabadságvesztés büntetést szabott ki vele szemben, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

A bíróság megállapította azt is, hogy a szabadságvesztés végrehajtásának elrendelése esetén a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja a büntetés kétharmad részének a kitöltését követő nap.


A bíróság egyúttal intézkedett az előzetes letartóztatásban lévő vádlott azonnali szabadlábra helyezése iránt. 

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló