2021. december 6., Miklós

Riasztó

#bíróság #csalás #abasár

Játékpénzzel fizette ki a heti alkoholadagját Abasáron, de végül lebukott a férfi

Székely Zoárd 2021.10.26. 10:53

Egy idős helybélit vert át a csaló.

 

2020. március 17-én délelőtt Abasár főterén egy különös és többszörös visszaeső férfi megszólított egy idős embert azzal az ürüggyel, hogy helyi bort szeretne vásárolni – áll a Gyöngyösi Járási Ügyészség vádiratában. A segítőkész helybéli saját borát ajánlotta fel a vádlottnak, aki őt ezután az otthonáig kísérte.

Itt a csaló 3 üveg pálinka és 2 üveg bor fejében 2 darab 500 eurós játékpénzzel fizetett az eladónak, aki kora miatt nem ismerte fel a pénz hamis voltát, illetve a külföldi fizetőeszköz árfolyamával sem volt tisztában.

Ezt is kihasználva a vádlott 70 ezer forint visszajárót kért, és kapott is a sértettől, majd mikor az a pincébe ment, a férfi – az italokat is magához véve – távozott a háztól.

 

Az ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy ha az elkövető az előkészítő ülésen bűnösségét beismeri, vele szemben a bíróság 5 év fegyház fokozatú szabadságvesztést és 5 év közügyektől eltiltást szabjon ki.

 

 

Címlapfotó: Shutterstock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló