2022. május 16., Mózes Botond

Riasztó

#lopás #tolvaj #jász-nagykun-szolnok megye #mangalica #jászdózsa

Röfik az utastérben: tíz lopott mangalicát zsúfoltak be két autóba a hevesi sertéstolvajok – FOTÓK

Barna Benedek 2021.08.09. 17:29

Egy jászdózsai tanyáról nyúlták el az állatokat.

 

Ismeretlen személyek mentek be egy jászdózsai bekerítetlen tanya udvarára 2021. augusztus 8-án az éjjeli órákban. A hívatlan látogatók a sértett szabadtartású mangalica állományából tíz jószágot tulajdonítottak el, továbbá egy gázpalackot és egy motoros szivattyút vittek magukkal – írja a police.hu.

 

A tulajdonos bejelentést tett a rendőrségre, a járőrök pedig azonnal elindultak a heszínre, a Heves megye közelében fekvő jászsági tanyára. Az egyenruhások útközben egy gyanús személygépkocsit tartóztattak fel, ami Jászdózsa külterületén közlekedett. A rendőrök meglepődve tapasztalták, hogy a gépkocsi utasterében – a sofőrön és két utasán kívül – négy mangalica szorongott, továbbá abban találták meg az eltulajdonított szivattyút is. 

 

A járőrök ellenőrizni akartak egy másik járművet is, ami a tanya bekötő útjáról hajtott ki, de az abban ülő személyek az autójukat hátrahagyva elfutottak. Ebben a járműben a többi ellopott mangalicát és a gázpalackot találták meg az egyenruhások.

 

A kocsiba zsúfolt sertéseket nem is kell elképzelnünk, ugyanis felöltöttek róluk két fotót a rendőrség honlajára:

20210809_100104_0-

20210809_100120

A nyomozók elfogták a feltételezett elkövetőket – azokat is, akik elfutottak, amikor meglátták a rendőröket –, majd előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, ahol elkezdték a középkorú hevesi férfiak kihallgatását.

 

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, az állatokat és a lopott tárgyakat pedig lefoglalták, és mostanra sértetlenül visszaadták a tulajdonosnak.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló