2021. június 14., Vazul

Riasztó

#verekedés #garázdaság #jász-nagykun-szolnok megye #jászapáti

Verekedés Jászapátiban: letartóztatták a buliból elvitt zenészt, aki tagadja a bűnösségét

Barna Benedek 2021.06.09. 17:29

A szomszéd panaszkodott a hangos zene miatt, az ünneplők rátámadtak, a később a helyszínre érkező képviselő pedig fenyegetést kapott.

Letartóztatta a Szolnoki Járásbíróság azt a csoportosan elkövetett garázdasággal és más bűncselekményekkel gyanúsított 35 éves mulatós zenészt, aki megvert egy többgyermekes apát Jászapátiban, és megfenyegette Pócs János fideszes képviselőt – számolt be a 24.hu szerdán.

 

Nagy Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze a lap megkeresésére azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyezően rendelte el a gyanúsított letartóztatását. Hozzátette: a férfi nem ismerte be a bűnösségét, és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen.

 

A rendelkezésre álló adatok szerint a jászapáti férfi által lakott családi házból igen hangosan szólt a zene, ami miatt az egyik szomszédja bejelentést tett a helyi rendőröknek.

A bejelentő a rendőrőrsről hazatérve, az utcán összefutott szomszédjával, akit arra kért, hogy halkítsák le a zenét, mire a megszólított férfi és a több fős társasága rátámadt a a családapára, majd többször megütötték és megrugdosták. Eközben a zenész azzal fenyegette a férfit, hogy megöli, és rágyújtja a házát.

A megtámadott férfinek sikerült bemenekülnie háza udvarára, azonban a gyanúsított és társai a kerítést megrongálva követték őt és ott tovább verték. Csak akkor távoztak az udvarról, amikor a megvert férfi felesége közölte velük, hogy kihívta a rendőrséget. Közben Pócs János képviselő is a helyszínre érkezett, de őt is megfenyegették.

 

A megvert férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módjára figyelemmel fennállt a veszélye a súlyosabb sérülésnek is. A zenész és társai a kerítés megrongálásával 450 ezer forintos kárt okoztak neki. A családapa a Blikknek azt nyilatkozta, hogy elköltözik, mivel egyik szomszédja sem sietett a segítségére.

 

A járási ügyészség azért indítványozta a korábban erőszakos bűncselekmény miatt büntetett férfi letartóztatását, mert úgy ítélték, fennállt a veszélye annak, hogy ha szabadlábon hagyják, a tanúk megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást, vagy esetleg újabb hasonló bűncselekményt követne el szomszédja ellen. A végzés nem végleges, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.

 

(Indexfotó: Pócs János Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló