2024. február 25., Mátyás

Riasztó

#gyöngyös #lopás #heves #vádemelés #adács

Járművek feltörése, garázsok kirámolása, autók lenyúlása miatt emeltek vádat fiatal tolvajok ellen a megyében

Barna Benedek 2022.08.23. 12:04

Három fiatal ülhet a vádlottak padjára.

 

Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatása szerint a közelmúltban három fiatal tolvaj ellen is vádat emeltek Heves megyében.

 

Aksikat is lenyúlt a feltört járművekből

 

A Hevesi Járási Ügyészség egy visszaesőnek számító 22 éves fiatalemberrel szemben emelt vádat sorozatban elkövetett gépkocsifeltörések miatt.

 

A vádlott idén márciusban Heves belvárosában négy parkoló személyautót és egy teherautót rongált meg annak érdekében, hogy azokból különböző értékeket tulajdonítson el. A személygépkocsik közül háromnak nem csak az ablakát törte be, hanem felfeszítette azok motorháztetejét is, majd mindháromból elvitte az akkumulátort. A járművek utastereiből a terhelt napszemüvegeket, sportcipőt, energiaitalt, sőt egy működő vadkamerát is ellopott.

car-1590508_1280
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

A jelenleg letartóztatásban lévő elkövetőt az ügyészség ötrendbeli üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja. Esetében két és fél év végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett mértékes indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

 

Garázsokba, teraszokra hatolt be

 

Több úgynevezett mobil garázsba tört be Gyöngyösön az a fiatalkorú elkövető, akit szintén az Egri Járási Ügyészség vádol összesen hétrendbeli lopással, valamint – ezek mellett – egy rendbeli kifosztással.

 

A vádirat szerint a jelenleg letartóztatásban lévő 16 éves tolvaj idén januárban két, udvaron felállított mobil garázs ablakát nyomta be, majd a zárt terekbe behatolva azokból különböző szerszámokat tulajdonított el. Emellett a Csalogány utcában lopási célzattal feltört négy különböző gépjárművet, továbbá bemászott két társasházi lakás teraszára is.

 

A tolvajjal szemben az ügyészség két év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett mértékes indítványt, míg a lopott dolgok értékesítésében neki segítő visszaeső felnőttkorú vádlottal szemben két év végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.

 

Két autót is lenyúlt, hogy kocsikázzon

 

Tavaly nyáron Adácson kilopta egy parkoló teherautóból a nagy teljesítményű akkumulátort egy akkor 18 éves fiatalember, aki ezt megelőzően már két autót is elkötött jogtalan kocsikázás céljából tavasszal a faluban. Vele szemben szintén az Egri Járási Ügyészség emelt vádat kétrendbeli jármű önkényes elvétele és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt.

 

A vádiratban az ügyészség – halmazati büntetésül – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt az eddig büntetlen előéletű terhelttel szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló