2023. március 21., Benedek

Riasztó

#katasztrófavédelem

Járművek égtek és szabadtéren is keletkeztek lángok vasárnap


Vasárnap 14 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 10 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 13 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 1 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Vasárnapi kiemelt esetek: 

 

Árokba hajtott és a tetejére borult egy autó az Istenmezeje és Erdőkövesd közötti úton. A pétervásárai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói kerekeire állították az autót, az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Családi ház vegyes tüzelésű kazánjához csatlakoztatott kéményében gyulladt meg a lerakódott korom este Egerbaktán, az Egri úton. Az egri hivatásos tűzoltók a kémény tisztítónyílásán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket. Mivel a füstelvezetőt addig nem lehet biztonságosan használni, míg azt szakember felül nem vizsgálta, a ház négy lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

 

Személyautó gyulladt ki Egerben az Eszterházy téren, az este folyamán. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, az eset során senki nem sérült meg. 

 

Egy kismotor kapott lángra este Egerben a Könyök utcában. Az egri hivatásos tűzoltók vízzel oltották el az égő motort, a tűzben senki nem sérült meg.

 

 

Vasárnap megyénk tűzoltói hét alkalommal vonultak szabadtéren keletkezett tüzekhez.

 

Fotó: Farkas Dániel tű. őrm

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló