2022. december 2., Melinda Vivienn

Riasztó

#gyöngyös #ittas vezetés #közlekedési baleset #vádemelés #andornaktálya #nagyvisnyó

Súlyosan megsérült a 3-ason balesetező ittas férfi utasa, a sofőrre felfüggesztett szabadságvesztés várhat

Barna Benedek 2021.05.31. 14:34

A közelmúltban több piásan volánhoz ülő férfi ellen is vádat emeltek Egerben.

Az Egri Járási Ügyészség több ügyben is olyan elkövetőkkel szemben emelt vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, akik a hajnali, reggeli, illetve délelőtti órákban közlekedtek ittas állapotban a közutakon, ahol valamennyien balesetet szenvedtek – tájékoztatta portálunkat Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Egy 51 éves férfi 2021. február 1-jén 11 óra 29 perckor két Egerhez közeli település között vezette kocsiját ittas állapotban. Haladása során az ittassága miatt túlhajtott egy kereszteződésen és járművével beleborult az árokba. A súlyosan ittas férfi előtte – a csodával határos módon – körülbelül 70 kilométert vezetett baleset nélkül.

Az Egri Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt benyújtott vádirata szerint egy 22 éves fiatalember 2019. december 22-én hajnali 3 óra 20 perckor Hatvanból Gyöngyös felé tartott a 3-as számú főúton, amikor ittassága miatt az úttestről jobbra lehaladt, majd az árokban állt meg. A balesetben a fiatal férfi utasa nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket – áll- és arccsonttörést – szenvedett el.

A vádhatóság ezekben az ügyekben a vádirataiban arra tett indítványt, hogy az ittas sofőrökkel szemben a járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, továbbá tiltsa el őket a közúti járművezetéstől.

pexels-energepiccom-174936-

Egy további vádlott 2020. december 27-én, reggel 7 óra 15 perckor Andornaktálya egyik forgalmas útján vezetett ittasan, amikor kocsijával megcsúszott és útról letérve két villanyoszlopnak is nekiütközött. A közepesen ittas férfi Szegedre tartott, vagyis több száz kilométert tervezett vezetni piásan.

 

Egy 36 éves férfi 2021 februárjában egyik reggel 6 óra 50 perckor ittas állapotban közlekedett Szilvásvárad felől Nagyvisnyó felé, amikor az útról jobbra lehaladt és járművével felborult. Az ügyészségi közlemény szerint a sofőr súlyosan ittasan ült a volánhoz.

 

Az ügyészség az utóbbi két vádiratában arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozzon büntetővégzéseket, melyekben pénzbüntetést szabjon ki az ittas vezetőkkel szemben, emellett határozott időre tiltsa is el őket a közúti járművezetéstől.

 

(Képek forrása: pexels.com – Mindkét fotó illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló