2021. december 5., Vilma

Riasztó

#ittas vezetés #vádemelés

Ágyneműtartóba bújva találták meg a férfit, aki ittasan balesetet okozott Tiszanánán, majd elhajtott

Barna Benedek 2021.09.14. 14:56

Vele együtt három piásan balesetező sofőr ellen emeltek vádat Egerben a közelmúltban.

 

Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész arról tájékoztatta portálunkat, hogy az egri ügyészség a közelmúltban több ittasan balesetező sofőr ellen is vádat emelt.

 

Az árokban kötött ki autójával a piásan Mikófalva felé kocsikázó férfi


Az Egri Járási Ügyészség a súlyos egészségromlást okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt benyújtott vádirata szerint a 65 éves férfi, 2018. decemberében a déli órákban Bükkszentmárton irányából Mikófalva felé ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve haladt autójával, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett és többszöri megpördülés után az útmenti árokban állt meg. A vádlott utasának sérülései - többszörös, szövődményekkel gyógyuló csonttörések - a sértettnél súlyos egészségromlást eredményeztek.

reszeg-sofor-pixabay-
Fotó: pixabay.com (Képünk illusztráció)

Az ügyészség vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét továbbra is beismeri, úgy vele szemben a járásbíróság 2 év 6 hónap szabadságvesztést, 3 év közügyektől eltiltást és 5 év közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

 

A piros lámpánál koccant az ittas sofőr Egerben

 

Egy másik férfi vádlott 2020. december 15-én, délután Eger egyik forgalmas belvárosi útján vezetett ittasan, amikor kocsijával figyelmetlensége miatt nekiütközött az előtte a piros lámpánál álló másik járműbe, mely így nekikoccant egy másik vétlen sofőr autójának is. A balesetben személyi sérülés nem történt.

 

A vádhatóság ebben az esetben pénzbüntetés és játművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Balesetet okozott, majd elhajtott és elbújt

 

Végezetül szintén a központi járási ügyészség emelt vádat azzal a poroszlói férfivel szemben, aki 2020. november 23-án, Tiszanánán ittasan és jogosítvány nélkül tolatni kezdett a kocsijával, mely manőver során nem észlelte a szabályosan balra kanyarodó másik sofőrt, így fékezés nélkül nekiütközött. A vádlott pánikba esett és anélkül menekült el a helyszínről, hogy meggyőződött volna arról, hogy valaki megsérült-e a balesetben. A férfit a rendőrök egy közeli ház ágyneműtartójába bújva találták meg.

 

Az ügyészség az ittas járművezetés vétsége mellett cserbenhagyás vétségével vádolja az ágyneműtartóba bújó férfit, vele szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. 

 

(Indexfotó: pikrepo.com - Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló