2021. június 13., Antal Anett

Riasztó

#ügyészség #btk

Ittas udvarló, paradicsom, sósborszesz, mesterbűnöző

2021.05.27. 09:21

Woody Allen sírna egy ilyen forgatókönyvért.

 

A Hatvani Járási Ügyészség – más bűncselekmény mellett – éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével vádolja azt a 27 éves, büntetett előéletű férfit, aki 2020. augusztus 12-én késő éjjel tört rá egy Hatvanhoz közeli kis faluban egy 81 éves nénire. A vádlott ittas állapotban befeszítette a sértett lakóházának bejárati ajtaját, majd közölte a távozását erélyesen követelő idős hölggyel, hogy csupán azért jött, mert boldoggá akarja tenni őt. A néni erre megpróbálta kidobni a részeg embert a házból, de ez annak erőfölénye miatt nem járt sikerrel, így

 

a sértettnek hajnalig kellett hallgatnia a férfi „udvarlását” és válogatott szexuális ajánlatait. Végül - amikor mégis csak távozott - a hívatlan látogató útravaló gyanánt magával vitt a lakásból egy paradicsomot és egy fél doboz vajkrémet, valamint indulás előtt felhörpintett két deci sósborszeszt, amit a konyhában talált.

 

A sértett a nyomozás során a sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt nem élt magánindítvánnyal, ezért emiatt a vádlott felelősségre vonására nem került sor.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság halmazati büntetésül 4 év börtönt és 4 év közügyektől eltiltást szabjon ki a letartóztatásban lévő terhelttel szemben abban esetben, ha az előkészítő ülésen a bűnösségét továbbra is beismeri és önként lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

 

(indexkép: pixabay, és csak illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló