2022. augusztus 8., László

Riasztó

#heves megye #közlekedés #balesetmegelőzés #figyelmeztetés #aratás

Itt az aratás, sok mezőgazdasági géppel találkozhatunk Heves megyei útjain is – Figyelmeztet a rendőrség

Barna Benedek 2022.06.30. 15:18

Fokozottan oda kell figyelni a forgalmat lassító járművek miatt.

 

Idén a szokásosnál korábban kezdődött az aratás, mert az extrém meleg miatt hamarabb érik a gabona. Heves megyében is zajlik a betakarítás, ennek kapcsán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben hívja fel a sofőrök figyelmét arra, hogy az aratás időszakában szűkebb hazánk útjain is sok mezőgazdasági gép közlekedik, és számítani kell arra, hogy a lassú járművek mögött feltorlódik a forgalom.

 

Fokozott türelemre és odafigyelésre lesz szükségük a sofőröknek

 

A balesetek megelőzése érdekében a megyei rendőrség azt kéri a közlekedőkől, hogy csak akkor kezdjék meg egy-egy mezőgazdasági gép előzését, ha jól belátható a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges távolság.

 

Külön kiemelik azt is, hogy a mezőgazdasági járművek előzésénél nagyobb oldaltávolságot célszerű tartani.

traktor-úton-pexels-
Fotó: pexels.com (Képünk illusztráció)

Továbbá arra is figyelmeztetnek, hogy az aratás időszakában a töltőállomásokon szintén számítani kell mezőgazdasági gépekre.

 

A mezőgazdasági gépeket ellenőrizni kell!

 

A mezőgazdasági járművek vezetőit arra kéri a megyei rendőr-főkapitányság, hogymielőtt elindulnak a telephelyükről, ellenőrizzék a járművük műszaki állapotát, a fékrendszert, a kormányművet és a világításokat.

 

Ha pedig a mezőgazdasági géphez különböző munkák elvégzésére alkalmas tartozékot kapcsolnak, akkor azt úgy rögzítsék, hogy menet közben ne mozdulhasson el, ne eshessen le, illetve ügyeljenek rá, hogy a jármű világító berendezéseit ne takarják el.

 

Az utakon megjelenő lassú járművek mellett most a nagy forróság is okozhat most balesetveszélyes helyzeteket. A rendőrség ezzel kapcsolatban is javasolta néhány jótanács betartását – ezek ITT olvashatók.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló