2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Riasztó

#ügyészség #kés #kékfény #riasztó

Italozott a pár, majd szó szót követett, végül előkerült a kés is Heves megyében

Nagy Donát 2021.09.10. 08:55

Csak a szerencsén múlt, hogy nem lett tragédia. 2 év szabadságvesztéssel büntetnék a támadót.

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, akik egy vita során többször megszúrta az élettársát, majd a sértettet nem akarta kiengedni a lakásból, így a férfi végül az ajtót kirúgva menekült el az ingatlanból. A felek együtt éltek egy kis Heves megyei településen, azonban közöttük az utóbbi években - italozó életmódjuk miatt - gyakoriak voltak a konfliktusok.

 

A pár 2019. június 29-én ismerősökkel együtt részt vett a falunapi rendezvényen, ahol mindketten italt fogyasztottak. Hazatérésük után ismét szóváltás alakult ki közöttük. A vita hevében az indulatos vádlott magához vett egy 20 cm pengehosszúságú kést, mellyel két alkalommal is megszúrta a kezével védekezni próbáló sértettet. A távozni próbáló sértett – mivel az ajtót nyitó egyetlen kulcs a vádlottnál volt – nem tudta elhagyni a lakást, így felszólította a nőt, hogy nyissa ki az ajtót. A vádlott ennek nem tett eleget, így a férfi az ajtót kirúgva távozott a cselekmény helyszínéről, majd értesítette a mentőket. 

knife-2652398_1280 (1)
Illusztráció, fotó: Pixabay

 

A szúrások a bal csípőt és a jobb lágyékhajlatot érték. Mindkét sérülésnél fennállt az életveszély okozásának lehetősége. 

 

A Heves Megyei Főügyészség most benyújtott vádiratában arra tett un. mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott a vádirati tényállással egyezően beismeri a bűnösségét és lemond a trágyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság vele szemben 2 év szabadságvesztést szabjon ki, továbbá ugyanennyi időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló