2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#heves megye #ügyészség #késelés

Horror egy Heves megyei faluban: részegen szúrta hátba a saját édesanyját egy tomboló nő

2021.01.28. 11:24

Az anya nehezményezte lánya italozó életmódját. Ez lett a vége.

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki ittasan, orvul hátba szúrta az édesanyját egy hevesi faluban.

 

A vád szerint a vádlott rossz viszonyban volt a közelében élő édesanyjával, aki nehezményezte a nő italozó életmódját. Emiatt rendszeresek voltak közöttük a konfliktusok, melyek nem egyszer tettlegességig fajultak.

 

2020. május 31-én kora délután az ittas vádlott ismét ellátogatott a szülei házába, és a kertben foglalatoskodó apjától bort kért. Ezt a lakásból észrevette a sértett, aki a lányával ez alkalommal is dulakodásig fajuló vitába keveredett, melynek csak az apa közbelépése vetett véget.

A megbántott anya nem sokkal később elpanaszolta a történteket a szomszédban lakó másik lányának, ám beszámolóját meg kellett szakítania, mert a vádlott egy késsel a kezében megjelent a ház előtt és megöléssel fenyegette, bár akkor még nem bántotta őt.

Miután a sértett hazament, a frissen mosott ruhákat kezdte teregetni a teraszon, amikor a még mindig feldúlt és ittas vádlott a kezében egy 11 cm pengehosszúságú késsel észrevétlenül belopózott az ingatlanra, az anyja mögé került, és „itt döglessz meg!” felkiáltással hátba szúrta. A szúrás a sértett nyakszirtjét érte, a penge elhatolt a csigolyákig, ahol megszorulva beletört az asszony hátába. Az ezt követően kialakult dulakodás során – melyben az odasiető rokonok is részt vettek – a vádlott maga is borda- és orrcsonttörést szenvedett.

 

A rendőrség még aznap őrizetbe vette a késes támadót, akinek letartóztatását a bíróság ügyészi indítványra három nappal később elrendelte. A Heves Megyei Főügyészség a most benyújtott vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy az édesanyja sérelmére elkövetett súlyos bűncselekmény miatt a vádlottal szemben - amennyiben az az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és a tárgyalásról lemond - a bíróság főbüntetésül 4 év börtönt szabjon ki, és tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló